Ingrediente
- 1 conopidă medie
- 8 felii de cașcaval Delaco
- 3 ouă
- 4-5 linguri de făină albă
- unt pentru uns tava
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când conopida s-a mai înmuiat (dar nu de tot), se strecoară și se lasă puțin să se răcorească.
Între timp, se taie în două, pe lungime, fiecare felie de cașcaval. Ouăle se bat bine cu puțină sare și piper și se adaugă treptat făina albă, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Rezultă o compoziție de consistența smântânii.
Buchețelele de conopidă se dau prin compoziția cu ouă și se prăjesc, pe toate fețele, la foc potrivit, într-o tigaie cu ulei suficient. Când sunt frumos rumenite, se iau cu paleta, se învelesc în feliile de cașcaval pregătite dinainte și se pun într-o tavă, unsă cu puțin unt.
Se dă tava cu buchețelele de conopidă la cuptor, până ce se topește cașcavalul.
Se servesc calde, cu roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane, invelita in cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|