Ingrediente
- -1 conopida (aprox 1kg)
- -2 lingurite seminte de chimion
- -1 lingurita seminte coriandru
- -1 lingurita piper rosu
- -1/2 lingurite fulgi de ardei iuti sau ardei iute
- -coaja rasa de la o lamaie si zeama de la ea
- -2 linguri ulei masline
- -50 gr unt
- -100 gr migdale
- -sare
Mod de preparare
Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale.
O scurgem de apa si o lasam deoparte sa se usuce putin , altfel nu se va rumeni.
Topim untul si il amestecam cu uleiul de masline .
Punem semintele intr-un mojar si le pisam impreuna cu putina sare , fulgi de ardei iute si migdalele . Eu am folosit fulgi de migdale si a fost usor de zdrobit . Daca aveti migdale intregi atunci taiati-le cu cutitul cat mai marunt.
Intr-o tigaie antiaderenta calda si uscata punem semintele , la foc mic ca sa se rumeneasca.
Trecem bucatile de conopida prin untul amestecat cu uleiul de masline si le punem in tigaie peste semintele rumenite. Lasam cateva minute dupa care adaugam seama si coaja de lamaie , mai lasam 1 minut si introducem tigaia tigaia in cuptorul incins la 200grade.
Eu nu am o tigaie pe care sa o pot pune in cuptor asa ca le-am golit intr-o tava astfel incat bucatile de conopida sa nu se suprapuna. Si le-am lasat 15 minute sa se faca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|