Conopida saseasca la cuptor

Postat de trifadalia in Mancaruri de legume
18 Sep 2018 | 3014 vizualizari
Conopida saseasca la cuptor

Ingrediente

  • 400 gr de conopida
  • 200 gr pastrama de pui sau kaiser
  • 100 gr de cascaval ( eu am folosit telemea de vaca)
  • 100 gr de smantana
  • 100 gr ceapa
  • 1 ardei ( optional)
  • 2 oua
  • 30 ml de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 20 gr de sare
  • 2 gr de piper alb

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze, se rupe in buchetele, se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura buna de lapte, iar cand este fiarta, se scurge de apa.

   Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se toaca marunt, apoi se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.

   Pastrama de pui ( kaiser-ul) se taie julien, apoi se pune la calit peste ceapa si usturoi, se condimenteaza cu piper, iar cand este gata, se scoate separat.

   Intr-un vas termorezistent se pun buchetelele de conopida, pe deasupra pastrama cu ceapa si totul se imbraca cu smanatana amestecata cu ouale.

  Deasupra preparatului se rade cascavalul, apoi se introduce vasul in cuptorul incins la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida saseasca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana padurarului

Postat de simona72

Tocana padurarului

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura...

Citeste continuarea

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Postat de cristeena20

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

  Mai intai ne ocupam de varza. O rupem cu mana bucati mici, lasand mijlocul frunzei deoparte. Spalam bine si apoi punem la fiert in apa clocotita cu sare pt cca 10-15  minute. Tipul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2018, 16:56
Îmi place conopida la cuptor...
la 18.09.2018, 17:23
la 18.09.2018, 17:37
Interesanta reteta!
la 18.09.2018, 20:19
Apreciez reteta, dar eu nu pot manca conopida decat murata si cel mult fiarta la abur
la 19.09.2018, 11:46
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking