Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )

Postat de ema9 in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2015 | 4495 vizualizari
Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )

Am incercat o combinatie putin mai ciudata,cartofi dulci si conopida....dar vreau sa va spun ca a iesit mult mai buna decat ma asteptam.

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 4 cartofi dulci
  • 4-5 catei de usturoi
  • Unt
  • Sare,piper,verdeturi italiene
  • Cascaval
  • Apa
  • Ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 l de lapte
  • Sare
  • Zeama de la o lamaie
  • Nucsoara

Mod de preparare

Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit.

Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina nucsoara.Sosul nu trebuie sa fie foarte gros.

Se curata cartofii si se taie feli.La fel si cateii de usturoi.

Conopida se feliaza.

Se unge o tava cu unt si se aseaza alternativ sau in randuri feliile de cartofi si de conopida,iar deasupra feliutele de usturoi.Se condimenteaza cu sare grunjoasa si piper.

Se pune sosul bechamel peste care se rade cascaval din abundenta.Se pun verdeturi italiene.

Se tine tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptor,la 180° timp de 1-1,5 ore si inca cateva minute descopetita pentru a se rumenii frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada picanta cu nuca si ardei iute

Postat de diaconta

Rulada picanta cu nuca si ardei iute

Am condimentat carnea,am adaugat pesmetul,oul,verdeata,usturoiul  pisat si pâinea ,pe care am înmuiat-o în apa calduta,am stors-o si am farâmitat-o. Am omogenizat...

Citeste continuarea

Aperitiv cu brânză și fistic

Postat de rhapsody

Aperitiv cu brânză și fistic

Blat 1. Preîncălzești cuptorul la 150 grade Celsius. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. 3. Mixezi galbenușurile adăugând puțin câte puțin uleiul de palmier...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 14:13
la 11.12.2015, 12:07

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking