Conopida umpluta gratinata

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
5 Noi 2015 | 3501 vizualizari
Conopida umpluta gratinata

Cu vreo doua luni in urma am vazut aceasta reteta pe facebook, de fapt era un filmulet distribuit si am facut si eu atunci o conopida umpluta. Problema e ca n-am observat ca aveam ceva pe obiectivul aparatului de fotografiat, probabil vreun strop de apa si toate pozele mi-au iesit patate. Am refacut zilele trecute reteta si pozele, dar nici de aceasta data nu sunt foarte multumita de poze. Am postat totusi reteta pentru ca e simpla, delicioasa si poate fi o idee buna pentru o cina usoara.

Ingrediente

  • 1 conopida
  • cascaval
  • telemea
  • ardei gras rosu
  • bacon
  • sare
  • piper
  • smantana
  • pesmet
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Conopida se spala si se pune la fiert intreaga in apa cu sare. Nu trebuie fiarta foarte tare, pentru a nu se sfarama buchetelele. Se pune intr-o strecuratoare sa se scurga si se lasa sa se raceasca.  Un vas termorezistent se unge cu unt, se pune conopida si se impaneaza cu bastonase de cascaval, telemea, ardei gras si bacon. Se presara putina sare si piper, apoi se unge toata conopida cu smantana, se presara pesmet amestecat cu cascaval ras si se pune conopida in cuptor pentru aproximativ 30 minute timp in care se va forma o crusta absolut delicioasa. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate taia si servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida umpluta gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Postat de panacris

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui si capere

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2015, 10:08
ce bine arata!!
la 05.11.2015, 10:16
la 05.11.2015, 10:28
la 05.11.2015, 12:17
la 05.11.2015, 13:26

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking