Ingrediente
- 1 conopida
- cascaval
- telemea
- ardei gras rosu
- bacon
- sare
- piper
- smantana
- pesmet
- unt pentru uns tava
Mod de preparare
Conopida se spala si se pune la fiert intreaga in apa cu sare. Nu trebuie fiarta foarte tare, pentru a nu se sfarama buchetelele. Se pune intr-o strecuratoare sa se scurga si se lasa sa se raceasca. Un vas termorezistent se unge cu unt, se pune conopida si se impaneaza cu bastonase de cascaval, telemea, ardei gras si bacon. Se presara putina sare si piper, apoi se unge toata conopida cu smantana, se presara pesmet amestecat cu cascaval ras si se pune conopida in cuptor pentru aproximativ 30 minute timp in care se va forma o crusta absolut delicioasa. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate taia si servi cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida umpluta gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|