Copanele cu orez si legume de sezon

Postat de rocsi_1612 in Pui
13 Iul 2011 | 3741 vizualizari
Copanele cu orez si legume de sezon

Daca tot avem acum atatea legume pe piata,imi place sa profit cat mai mult de ele si sa le folosesc mai in toate felurile de mancare pentru ca dau un gust deosebit!!

Ingrediente

  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 cani supa de legume(daca nu aveti atunci folositi apa,eu am avut ca am fiert niste legume si era pacat sa o arunc)

Mod de preparare

Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.

rosiile le decojim si le taiem cubulete.

morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.

ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.

ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.

intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.

punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.

punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.

cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.

lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.

spalam orezul in 2,3 ape caldute.

dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.

lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul ce fundul oalei.

daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.

cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.

mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.

deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.

acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.

apoi ne asezam pe o farfurie o portie si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele cu orez si legume de sezon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Postat de mirela0911

Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci Se spala carnea si se sterge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se asaza carnea...

Citeste continuarea

Mazare cu legume si piept de pui

Postat de Dya

Mazare cu legume si piept de pui

Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor. Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele. Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2011, 20:51
hai ca mananc si la tine,ca apoi trec la dieta
la 13.07.2011, 20:57
rocsi.....simplu si bun.....
la 13.07.2011, 21:02
Pilaful este mancarea mea preferata.....asi manca zilnic..nu cu carne..cu legume!!
la 13.07.2011, 21:08
unde-i orez,hop si eu
la 13.07.2011, 21:13
si mie-mi place mult orezul

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking