Ingrediente
- un pui intreg (sau pur si simplu carne de pui ,copanele, aripioare ,piept)
- 3 pahare orez cu bobul lung(500gr)
- 2 morcovi
- 2 cepe potrivite
- usturoi
- citeva frunze de telina
- 2 cartofi
- putina conopida
- o vinata micuta
- 2 rosii
- sare piper
- 1 lingura supa instant
- curry
- turmeric(curcum)
- un amestec special pentru magluba (scortisoara, cumin,boia de ardei dulce si iute)
- 2 frunze dafin
Mod de preparare
se portioneaza puiul si se pune la fiert,se ia spuma ,se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul,frunzele de telina si condimentele toate. rosiile le feliem si le dam deoparte.celelalte legume se feliaza sau se taie cubulete si se prajesc ;se scot pe hirtie absorbanta.cind supa este gata o dam deoparte scoatem carnea si o prajim sau o dam la cutor sa se rumeneasca.
asezam legumele intr-o oala (oala trebuie sa fie destul de incapatore)incepem cu rosiile felii apoi jumatate din restul de legume asezam carnea prajita si jumatate din orez ,apoi restul de legume si cealalta jumatate de orez ;acum la 3 pahare de orez avem nevoie de 6 pahare cu supa (supa de la carnea fiarta).aceasta supa trebuie sa fie ceva mai sarata decit obisnuim pentru ca orezul si legumele vor absoarbe si asa va ajunge la nivelul normal.
punem cele 6 pahare de supa peste orez si legume punem capacul pe oala si punem pe aragaz la foc mic.cind supa s-a absorbit punem folie de aluminium inchidem ermetic oala si mai lasam 5 minute pe foc apoi dam oala deoparte, nu deschidem si mai lasam asa 30 minute.dupa care se rastoarna toata oala odata pe un platou mare asta fiind maglube.
bun eu nu am rastunat-o toata ci am facut portii pentru fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Magluba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|