Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

Postat de RODIMUR in Pui
17 Feb 2020 | 2560 vizualizari
Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

Pentru week-end-ul trecut am preparat destul de repede și ușor niște copănele de pui cu cartofi, în sos picant, la pungă. Au ieșit foarte bune, gustoase și sățioase, tentante prin aspectul lor. Un motiv serios de a repeta, din când în când, această experiență, mai ales atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa noastră cea de toate zilele.

Ingrediente

  • 7 copănele de pui
  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 pungă
  • Pentru sosul picant:
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50-75 ml de suc de roșii
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1/2 linguriță de chilli
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.

Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.

Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.

Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.

Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.

Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu ciuperci gratinat

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile. Le acoperim cu apa si...

Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican

Postat de Pungasa_Rogue

Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2020, 10:53
la 17.02.2020, 11:23
Rodi foarte buna mancarea ta. O sursa buna de inspiratie
la 17.02.2020, 11:36
Mulțumesc frumos, Daliana! Chiar merită să încerci, pentru că se face ușor și nu necesită preparative îndelungate...!
la 17.02.2020, 15:40
Tare bune!
la 17.02.2020, 16:30
Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking