Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.
Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.
Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.
Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.
Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.
După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.
Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.