Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Postat de CameliaComan in Pui
5 Oct 2015 | 6028 vizualizari
Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Nu exista ceva mai delicios si usor de preparat ca aceasta reteta mai ales cand nu prea ai timp de pierdut in bucatarie. Cartoful dulce si moale, combinat cu aroma leusteanului si carnea de pui este un rasfat minunat.

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
  • 8 copanele
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 6 felii cascaval Delaco
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • 4 foi de dafin
  • jumate lingurita piper
  • verdeata:eu am folosit leustean

Mod de preparare

Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron si adaugam 3 linguri ulei de masline iar apoi adaugam toate condimentele si pasta de ardei. Amestecam bine. Turnam cartofii in tava. Punem copanele intr-un castron si adaugam o lingurita de boia si niste leustean taiat marunt. Amestecam.

Punem copanelele (sa nu uitati sa crestati carnea ca sa se patrunda mai bine) in tava si le amsteca bine cu cartofii.adaugam ceapa taiata in jumate, ceapa verde (eu am folosit doar partea alba,fara frunze),morcovii taiati pe lung,rosia taiat in bucati potrivite, leusteanul si 4 foi de dafin. Amestecam totul.Introducem tava in cuptor si o lasam timp de 1 ora.Dupa 1 ora scoatem tava si punem feliutele de cascaval deasupra cartofilor.O introducem din nou in cuptor si o mai lasam aproximativ 5 minute(pana se inmoaie cascavalul). Noi am servit acesta bunatate cu o salata de rosii. A fost super delicios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

Postat de merisor67

Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

Clătim bine copănelele, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante. Chiar dacă se spune că nu este bine să clătim carnea, eu nu pot să o las așa... Spălăm cartofii bine cu buretele de vase...

Citeste continuarea

Copanele cu cartofi noi la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Copanele cu cartofi noi la cuptor

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Copanelele se curata si se spala. Se unge o tava cu ulei, apoi se ung si copanelele. Se presara peste ele sare, piper macinat si o lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2015, 20:05

Vezi ca ai gresit numaratoarea copanelelor
la 05.10.2015, 20:07
Super!
la 05.10.2015, 20:07
Multumesc Motanel
Problema rezolvata )
la 05.10.2015, 20:08
Ce bune or fi!
la 05.10.2015, 20:17
O bunătate!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking