Ingrediente
- 4 copănele
- 2 ouă
- 3 linguri cu vârf, de făină
- 3-4 linguri cu vîrf, de pesmet
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- ulei
Mod de preparare
Se spală copănelele, se scurg bine de apă și se șterg cu un prosop de bucătărie sau cu prosoape de hârtie.
Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.
Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.
Se tăvălesc copănelele prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust.
Se pun copănelele la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.
Copănelele pane se pot servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|