Coq au Vin
Postat de Brindusa in Mancaruri cu carne 15 Aug 2011 | 10496 vizualizari
De mult ma bantuie reteta de Coq au vin, dar abia acum am reusit sa pun mana pe un cocoș crescut la țara. N-am vrut sa folosesc un pui/gaina cumparate de la magazin, pentru ca in mod sigur n-ar fi avut acelasi gust. Coq au Vin e un fel de Bouef Bourguignon cu carne de cocoș. Adica are ciuperci, ceapa, sunculița, putin usturoi si mult, mult vin. Reteta o am din cartea Juliei Child "Mastering the art of French Cooking" , editia din 1964
Din toata reteta Juliei Child un singur lucru am omis, din lipsa de ingrediente: flambarea cu coniac. Il fac raspunzator pentru asta pe sotul meu care n-a vrut sa-mi dea din sticla lui de Metaxa de 7 stele :( Cand faceti voi reteta, neaparat sa faceti si flambarea. Ii da un gust special.
P.S. Azi, 15 August, este ziua Juliei Child
Inapoi la reteta
|