Ingrediente
- 2 coquelet (puisori)
- 2 cepe medii rosii
- 1-2 morcovi
- 1 kg cartofi
- 1 ardei gras
- câteva fasiute de unt
- boia de ardei dulce
- cimbru
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare
Am ales sa pregătesc cocoseii intr-un vas tajine, primit de la Mosul.
I-am decongelat, i-am spălat si i-am uns bine cu ulei, amestecat cu condimente.
Legumele curățate si spălate, le-am tăiat si le-am asezat in vas, am presărat condimente si le-am stropit cu ulei.
Deasupra am pus cocoseii, cateva fasiute de unt si 1/2 cana cu apa. Vasul cu capac, l-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Dupa aproximativ 30-40 minute, am luat capacul si am lăsat vasul in cuptor, pana când carnea si legumele s-au rumenit frumos.
Un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coquelet cu legume in vas tajine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|