Corăbioare cu nucă - de post

Postat de elucubratiiculinare in Dulciuri
6 Apr 2015 | 6018 vizualizari
Corăbioare cu nucă - de post

Delicioase langa o cafeluta!

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g margarină
  • 200 g nucă
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă minerală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zahăr pudră

Mod de preparare

Adăugăm zahărul peste faina și amestecăm.
Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de fiecare dată când se rade.
Se amestecă bine cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm nuca măcinată fin, uleiul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu.
Se amestecă bine până se obține un aluat nelipicios.
Se formează un sul și se învelește în folie.
Se dă aluatul la rece pentru minim o oră.
Se taie sulul în rondele de aprox. 1 cm, apoi fiecare rondea se taie în două și se modelează cu mâna o corăbioară.
Se pun în tavă pe hârtie de copt la distanță între ele pentru că vor crește.
Se coc în cuptorul încins la 180 grade C pentru 15 minute.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat după ce s-au mai răcit.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Corăbioare cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Fursecuri cu stafide

Postat de gurita_ta2005

Fursecuri cu stafide

Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, faina si se amesteca usor cu o spatula. Punem si stafidele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 22:10
Ce bune sunt corabioarele astea!
la 06.04.2015, 22:11
la 06.04.2015, 22:12
la 06.04.2015, 22:13
la 06.04.2015, 22:13

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking