Desert chec marmorat

Postat de RODIMUR in Dulciuri
27 Apr 2017 | 5048 vizualizari
Desert chec marmorat

Din punctul meu de vedere, checul marmorat este cel mai ușor de făcut. Cred că am făcut câteva sute, pufoase și dulci, două câte două, de obicei...  

Ingrediente

  • 5 ouă proaspete
  • 1 cană (175 grame) zahăr tos fin
  • 1 cană (175 grame) făină albă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 plicuri de vanilie
  • o lingură cacao
  • 2 linguri făină albă
  • 1-2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de vanilie, după care, pe rând se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, bătând mereu compoziția.

Când compoziția a luat proporții și zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina, încetul cu încetul, iar la urmă cele două linguri de ulei.

Se ia separat  cam un sfert din compoziție și se amestecă bine cu o lingură de cacao, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Cine vrea, poate lua chiar o jumătate din compoziție, ca să o amestece cu cacao. În același timp, în compoziția inițială, cu gălbenușuri, se mai adaugă două linguri de făină, pentru a compensa densitatea și greutatea compoziției cu cacao. Dacă nu am adăuga aceste două linguri de făină, compoziția cu cacao ar fi mai grea și s-ar lăsa la fundul tăvii.

În tava unsă cu ulei se toarnă pe rând cele două compoziții. Mai întâi compozția cu gălbenușuri, acoperind tot fundul tăvii, apoi, doar pe mijlocul tăvii, un șir de compoziție cu cacao, după care se vor turna alternativ cele două compoziții, doar pe mijlocul tăvii, având grijă ca ultima să fie cea cu gălbenușuri.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit și se lasă 30-35 de minute. Când checul s-a rumenit bine, se scoate tava din cuptor, se desprinde checul de ea, se pune pe o foaie de hârtie, se presară cu zahăr pudră și cu vanilie. Aceste ingrediente sunt pentru realizarea unui singur chec și este suficientă o jumătate de plic de vanilie.

Se împăturește checul în hârtie și se lasă la răcit. Când este rece, se poate tăia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de MotanLaOale

Desert chec marmorat

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se adauga faina...

Citeste continuarea

Desert chec marmorat

Postat de caroline

Desert chec marmorat

Intr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2017, 21:21
Ce dragut arata!
la 27.04.2017, 21:33
Mulțumesc, Camelya!
la 27.04.2017, 22:08
Frumos si delicios
la 27.04.2017, 22:44
Mulțumesc pentru apreciere, Lau!
la 28.04.2017, 09:50
Minunat!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking