Cordon bleu din carne de porc marinată

Postat de ionix in Porc
7 Apr 2010 | 8514 vizualizari
Cordon bleu din carne de porc marinată

Inspiratia mi-a venit dinspre Falticeni, mai exact de la verisoara mea Roxy :p

Ingrediente

 
  • Circa 750 g muschi de porc
  • 100 g cascaval afumat
  • 100 g bacon
  • Doua oua
  • Pesmet
  • Faina
  • 3 linguri cu Sos de soia
  • ½ lingurita busuioc
  • Pudra de chilli
  • Sare
 

Mod de preparare

 

Cu o zi inainte spala carnea, o taiem fasii si o batem cu ciocanul.

Dup ace o batem bine, ca pt snitzele, condimentam carnea cu: busuioc, chilli si sare.

Apoi, asezam carnea intr-un bol si peste turnam sosul de soia.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la frigider timp de cel putin 12 ore.

A doua zi pregatim totul. Batem ouale cu putina sare.

Pe un platou asezam faina intr-un colt si-n celalalt colt punem pesmetul.

Cascavalul si baconul le taiem fasii pe lung.

Se iau bucatile de carne, una cate una, si pe marginea fiecarei bucati asezam fasii de cascaval si de bacon.

Rulam bine bucata de carne, astfel incat sa nu iasa vreo bucata de cascaval, si o prindem cu o scobitoare.

Rulourile de carne se dau prin faina, ou si apoi prin pesmet. Se dau bine prin toate cele 3 ingrediente si pe laterale, asta pentru a nu iesi cascavalul cand se topeste.

Se pregateste o tigaie mai inalta in care se pune mult ulei la incins.

In uleiul foarte incins, punem rulourile de carne si lasam la foc mediu.

Cand incep a se rumeni scoatem scobitorile, pentru a se putea praji bine pe toate partile.

Rulourile le scoatem pe servetele.

Se servesc alaturi de legumele primaverii.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu din carne de porc marinată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jumari cu boia si ceapa -la multicooker

Postat de mihaelar63

Jumari cu boia si ceapa -la multicooker

Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2010, 13:36
minunat..
la 07.04.2010, 13:39
mersic mersic... suntem amandoua niste minunate
la 07.04.2010, 13:56
cu carne de porc nu am incercat!buna idee!
la 07.04.2010, 13:58
multumesc, Ionela!
la 07.04.2010, 14:31
nici eu nu am facut pana acum cu carnita de porc, dar o sa incerc cu siguranta, ca mi-ai facut o poftaaaa.....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking