Cordon bleu

Postat de ianculubita in Aperitive / Garnituri
13 Aug 2013 | 6722 vizualizari
Cordon bleu

Cateva zile am avut interdictie in bucatarie din motive de sanatate dar cand m-am scapat.... Cordonul bleu,conform sursei wikipedia,este un snitel umplut cu sunca si cascaval sau orice alta branza moale,trecut prin pesmet,prajit in ulei sau pus la cuptor in tava pe hartie iar ce facem noi,sunt rulouri!! Cordonul bleu,acest snitel umplut,a aparut pentru prima data in Elvetia in 1940 Exista multe variante de retete,o parte le-am facut si eu,vi le recomand pentru ca sunt foarte bune si reprezinta un aperitiv cu aspect dar si delicios. Incep cu reteta clasica de cordon si va spun ca cel mai bine se face cu piept de pui dar si cu alta carne cum am facut eu, pentru ca am avut-o deja prin congelator

Ingrediente

  • 4felii de carne(pui,porc,vitel)
  • 8felii de sunca presata sau orice alta sunca
  • 8felii de cascaval
  • 1ou
  • 1ceasca faina
  • 1ceasca pesmet
  • 1lingurita boia
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cotletul fara os pe care l-am folosit eu,il degresam,taiem felii potrivit de groase,cu un cutit bine ascutit facem cate un buzunar la fiecare felie.

Condimentam carnea cu sare,piper,punem in buzunare cate 2felii de sunca,2felii de cascaval,prindem cu scobitori.

Trecem carnea prin faina,ou batut,pesmet amestecat cu boia si prajim in ulei mult dupa care le scoatem pe hartie de bucatarie.

Le servim cu salata verde sau cu orice garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cordon bleu din piept de pui

Postat de panacris

Cordon bleu din piept de pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...

Citeste continuarea

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Postat de autodiag

Snitel de pui umplut cu sunca si cascaval (cordon bleu)

Se spala carnea, se cresteaza si se bate cu ajutorul unui ciocan. Se presara sare si piper proaspat macinat pe ea. Se aseaza feliile de sunca presata, apoi cele de cascaval peste carne si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2013, 08:45
Servim ca ne place !!!
la 13.08.2013, 09:09
ma bucur Mihaela
la 13.08.2013, 09:30
la 13.08.2013, 10:21
la 13.08.2013, 10:30

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking