Ingrediente
- cca 3 kg coarne ( nu de cerb )
- 1 kg zahar
- palinca sau alcool de 96 grade ( eu am avut palinca de Maramu )
Mod de preparare
Mai intai admiram cum infloreste cornul Primavara. Are niste flori galbene foarte frumoase. Apoi avem rabdare ca harnica albinuta sa-si faca datoria, adica sa polenizeze, ca sa poata iesi fructele. Sunt la inceput verzi sub forma ovoida, apoi cand se coc capata o culoare rosie spre grena. Dupa ce s-au copt ne apucam de cules, e cam migala, dar exista o solutie salvatoare, asezam sub corn o prelata, apoi scuturam cu putere s acada fructele si dupa aceea le culegem.
Le trecem printr-un jet de apa,cat sa scapam de eventualele impuritati,desi la cat alcool le dam sa suga omoara toate impuritatile. Dupa ce le-am clatit nitel, le punem intr-un bidon de 5 l sau intr-o damigeana, fiecare in ce are.
Apoi adaugam zaharul peste si lasam o saptamana sa se topeasca tot zaharul, avand grija ca din cand in cand sa zdruncinam bine bidonul ca sa amestecam zaharul cu fructele.Cand s-a topit zaharul,umplem bidonul cu palinca, in cazul meu sau cu alcool de 96 grade.
Lasam vreo 3-4 zile cu capacul intredeschis, sa nu avem supriza sa ne bubuie....dupa putem sa inchidem capacul si chiar sa incepem sa bem...e delicioasa cornata, o spun eu care nu sunt fan bauturi alcoolice...adevarul ca mie nici nu-mi trebuie mult sa ma imbat....deci doar am gustat sa ne fie clar....
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|