CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Postat de panacris in Dulciuri
19 Dec 2015 | 4718 vizualizari
CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu am rezistat să nu o aduc acum, în preajmă de sărbători, deoarece sigur, va reveni în meniul dulciurilor zilele astea ;) Moș Crăciun va fi tare încântat de aceste cornulețe ;) Poze finale, cam la grămadă :D ;) Așa că, Moș Crăciun, te așteptăm în Casa Zmeilor ;)

Ingrediente

  • Făină albă din grâu cca. 400 g,
  • Unt grăsime 65% cca. 250 g,
  • Zahăr tos cca.160 g,
  • Miez de nucă măcinat cca. 160 g,
  • Ouă 1 bucată
  • Gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • Sare iodată 2 g,
  • Praf de copt 1plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,

Mod de preparare

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează. Apoi se adaugă untul rece, răzuit și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor ;) Aluatul obținut se pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt ;) Cornulețele se coc, în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”, zicere de la Dia ;) se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de zahăr ;)

Bune au fosttttt ;) Mulțumesc Dia pentru rețetă ;)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Budinca de orez cu branza

Postat de rocsi_1612

Budinca de orez cu branza

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc...

Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de RuxyRux

Cremsnit

Aluatul se prepara foarte usor: Se amesteca galbenusurile cu sarea, zaharul pudra si smantana, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Se intinde o foaie subtire pe suprafata de lucru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2015, 21:00
Ce bunatate
la 19.12.2015, 21:00
ce bune trebuie sa fie! n-am facut de muuuuult
la 19.12.2015, 21:03
super
la 19.12.2015, 21:06
Delicioase!
la 19.12.2015, 21:08
Si eu mai fac din astea. Se topesc in gura!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking