Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya in Dulciuri
10 Aug 2014 | 7397 vizualizari
Langosi cu dulceata de visine

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura cu drojdie uscata
  • 4 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).

Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.  Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite  cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac pufos si fara framantare

Postat de farfuriavesela

Cozonac pufos si fara framantare

Cernem faina de doua ori intr-un vas, punem un praf de sare, drojdia o amestecata cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o asezam intr-o adancitura pe care o facem in faina, presar putina faina...

Citeste continuarea

Prajitura Madagascar

Postat de panacris

Prajitura Madagascar

Un desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 20:23
super! Am si eu, dar sarati. Facem schimb?
la 10.08.2014, 20:28
Da!!! As fi vrut cu branza dar nu aveam deloc in casa
la 10.08.2014, 20:44
la 10.08.2014, 20:59
cred ca sunt super
la 10.08.2014, 21:05
ce bune or fi..

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking