Ingrediente
- Pentru langosi:
- cca 200 gr faina
- 130 ml apa
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura rasa de zahar
- ulei pentru uns si prajit
- Pentru umplutura:
- 150-200 gr varza murata
- 1 ceapa mica
- 2 feliute de slanina afumata
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute, folosind mixerul cu spirala). Punem aluatul framantat intr-un bol uns cu ulei si il lasam la cald pentru jumatate de ora.
Intre timp se face umplutura: Varza murata se taie marunt si se stoarce bine, iar ceapa se taie cubulete mici. Feliutele de slanina si ceapa se pun la calit intr-o tigaie cu uleiul de masline, iar cand ceapa s-a inmuiat, scoatem slanina(eu am folosit-o doar ca sa dea putin gust) si adaugam varza si un pahar cu apa. Lasam pe foc pana scade apa si varza e gata(mie mi-a luat 25-30 de minute).
Cand aluatul si-a dublat volumul, ungem masa de lucru cu ulei, apoi mainile si impartim aluatul in 4 bucati egale pe care le intindem usor, le umplem cu varza calita si le impachetam.
Se prajesc in ulei fierbinte(punem in tigaie ulei cam cat doua degete), apoi se scot pe un prosop de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|