Langosi cu varza calita

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
26 Sep 2013 | 18134 vizualizari
Langosi cu varza calita

Pentru langosi m-am inspirat din reteta lui Tabita http://www.bucataras.ro/retete/langosi-cu-branza-sarata-ca-la-mama-43519.html. Cum imi place mult varza calita dar si langosile, trebuia sa le combin pe amandoua, mai ales ca am gasit la Lidl varza acra, aproape la fel ca cea murata de acasa. Au fost delicioase!

Ingrediente

  • Pentru langosi:
  • cca 200 gr faina
  • 130 ml apa
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • ulei pentru uns si prajit
  • Pentru umplutura:
  • 150-200 gr varza murata
  • 1 ceapa mica
  • 2 feliute de slanina afumata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta, apoi se adauga zaharul, faina si sarea. Se amesteca bine si se da deoparte pentru 10 minute. Dupa acest timp se framanta 15 minute(eu am framantat 10 minute, folosind mixerul cu spirala). Punem aluatul framantat intr-un bol uns cu ulei si il lasam la cald pentru jumatate de ora.

Intre timp se face umplutura: Varza murata se taie marunt si se stoarce bine, iar ceapa se taie cubulete mici. Feliutele de slanina si ceapa se pun la calit intr-o tigaie cu uleiul de masline, iar cand ceapa s-a inmuiat, scoatem slanina(eu am folosit-o doar ca sa dea putin gust) si adaugam varza si un pahar cu apa. Lasam pe foc pana scade apa si varza e gata(mie mi-a luat 25-30 de minute).

Cand aluatul si-a dublat volumul, ungem masa de lucru cu ulei, apoi mainile si impartim aluatul in 4 bucati egale pe care le intindem usor, le umplem cu varza calita si le impachetam.

Se prajesc in ulei fierbinte(punem in tigaie ulei cam cat doua degete), apoi se scot pe un prosop de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Postat de Valclaudia

Foietaj de casa cu unt si ricotta la tigaie

Am pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie...

Citeste continuarea

Tartă aperitiv

Postat de panacris

Tartă aperitiv

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Apoi se tapetază o formă de tartă cu foaie de pergament, se pune foietajul dezghețat. Friptura, cartofii prăjiți, ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2013, 15:13
la 26.09.2013, 15:14
la 26.09.2013, 15:22
de cand visez si eu la astea...
la 26.09.2013, 15:23
la 26.09.2013, 15:24
Am mancat o singura data ......pe la 9 ani.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking