Langosi cu dulceata de visine

Postat de Dya in Dulciuri
10 Aug 2014 | 7412 vizualizari
Langosi cu dulceata de visine

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 700 gr faina alba de grau
  • 300 ml lapte proaspat de capra
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • o lingura cu drojdie uscata
  • 4 linguri cu zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru umplutura
  • dulceata de visine

Mod de preparare

Pasam drojdia impreuna cu cele 2 lingurite cu zahar, pana ce devine lichida. Adaugam 100 ml lapte caldut, omogenizam si lasam la dospit pentru aproximativ 10-15 minute.

Separat cernem faina, adaugam restul de zahar si de lapte cald, un praf de sare si drojdia dospita. Omogenizam ingredientele si framantam aluatul folosindu-ne de untul moale (la temperatura camerei).

Aluatul obtinut, il pastram intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.  Il impartim apoi in parti egale si din acestea, intindem cate o foaie rotunda, potrivita ca marime. In mijlocul acestora adaugam cate 2 -3 lingurite  cu dulceata, le asezam parte peste parte si le presam marginile cu o furculita. Le rumenim pe ambele parti in uleiul aflat la foc potrivit.

Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina surplusul de ulei.

La servire presaram zahar pudra vanilat. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Postat de Constelatialeu

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca...

Citeste continuarea

Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

Postat de privatelaura

Desert rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

Pregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 20:23
super! Am si eu, dar sarati. Facem schimb?
la 10.08.2014, 20:28
Da!!! As fi vrut cu branza dar nu aveam deloc in casa
la 10.08.2014, 20:44
la 10.08.2014, 20:59
cred ca sunt super
la 10.08.2014, 21:05
ce bune or fi..

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking