CORNULEȚE DE POST

Postat de panacris in Dulciuri
20 Dec 2015 | 6392 vizualizari
CORNULEȚE DE POST

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;) Și cred că sigur sunt pe placul lui Mos Crăciun. Atunci, mai facem o porție și pentru Mos Crăciun ;)

Ingrediente

  • Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană).
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Sare iodată 2 g,
  • Ulei 2 căni,
  • margarină cca. 50 g,
  • Făină cât cuprinde, cca. 500 g.
  • Pentru umplutură:
  • Dulceață/ nuci/rahat

Mod de preparare

Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, margarina, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina ;) și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat. După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6 bucăți. Acestea se întind, pe un blat înfăinat, se porționează. La baza triunghirilor se adaugă, dulceață, rahat sau nucă ;) apoi se rulează și se așează pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se dau la copt cca.15 minute la 180 grade. După ce s-au rumenit, se trec fierbinți, prin zahăr pudră ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "CORNULEȚE DE POST" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Islere

Postat de mitinita

Desert Islere

Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde o...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Postat de susu

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci Biscuitii se rup cu mana bucatele mai mici, nucile se rumenesc putin la cuptor iar rahatul se taie cubulete. Se hidrateaza stafidele in esente si coniac. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2015, 16:10
Delicioase
la 20.12.2015, 16:11
bune
la 20.12.2015, 16:14
bune-ar fi
la 20.12.2015, 16:27
Bune si astea !
la 20.12.2015, 16:28

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking