Cornulete albe

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Apr 2015 | 15856 vizualizari
Cornulete albe

Tot ninge afara,asa ca le-am albit sa fiu in ton cu vremea.Reteta am luat-o de la Bucataresele Vesele,ca tot imi e draga mie veselia.....

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • rahat pentru umplut
  • zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o foaie cam de un deget grosime si apoi cu un pahar cu diametrul de 5 cm decupam .Fiecare bucata decupata o intindem cu sucitorul si apoi asezam rahaul,rasucim si dam forma de cornulet.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit,5 min la foc iute apoi reducem temperatura la minim pana devin rumene.Se scot din cuptor si se tavalesc cat sunt fierbinti prin zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete albe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

Postat de CulinaryRainbow

Clătite cu roșcove, cremă de brânză și fructe

    Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în...

Citeste continuarea

Cozonac cu rahat si nuca

Postat de Creatsa

Cozonac cu rahat si nuca

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase. Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 14:28
Oai , ce multe ai , dai si mie ? sa nu ma pui sa-mi fac ...
la 06.04.2015, 14:29
ce bune!!!!
la 06.04.2015, 14:32
la 06.04.2015, 14:33
Diana,astea sunt cam date....deci....
la 06.04.2015, 14:39
Da,da aaa, bunătățile sunt date))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking