Cornulete albe

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Apr 2015 | 15893 vizualizari
Cornulete albe

Tot ninge afara,asa ca le-am albit sa fiu in ton cu vremea.Reteta am luat-o de la Bucataresele Vesele,ca tot imi e draga mie veselia.....

Ingrediente

  • 700 g faina
  • 250 g untura
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • rahat pentru umplut
  • zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa framantam bine.Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.Apoi intindem o foaie cam de un deget grosime si apoi cu un pahar cu diametrul de 5 cm decupam .Fiecare bucata decupata o intindem cu sucitorul si apoi asezam rahaul,rasucim si dam forma de cornulet.Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit,5 min la foc iute apoi reducem temperatura la minim pana devin rumene.Se scot din cuptor si se tavalesc cat sunt fierbinti prin zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete albe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Postat de mirela0911

Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...

Citeste continuarea

Fursecuri Shortbread

Postat de Dya

Fursecuri Shortbread

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 14:28
Oai , ce multe ai , dai si mie ? sa nu ma pui sa-mi fac ...
la 06.04.2015, 14:29
ce bune!!!!
la 06.04.2015, 14:32
la 06.04.2015, 14:33
Diana,astea sunt cam date....deci....
la 06.04.2015, 14:39
Da,da aaa, bunătățile sunt date))

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking