Ingrediente
- 500 g faina
- 160 g untura
- 120 ml apa minerala
- 150 g zahar
- 1 praf de copt
- coaja de portocala
- esenta de vanilie
- 300 g dulceata (de cirese amare)
- 100 g miez de nuca macinat
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt.
Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi adaugam apa rece treptat pana rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Pe masa infainata se intinde o bucata de aluat si pe latura adaugam dulceata amestecata cu nuca, rulam un dreptunhgi, aplatizam putin si taiem bucati din rulou de cca 2-3 cm.
Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 25 min.
Cand le scoatem fierbinte le trecem prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|