Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia in Dulciuri
26 Mar 2017 | 5498 vizualizari
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Retete de post economice

Ingrediente

  • 2 cuburi drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 gr zahar
  • cca 600 ml apa calduta
  • 125 gr margarina Rama
  • cca 1 kg faina alba
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 borcan dulceata de capsuni
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida.

Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta.

Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana isi tripleaza volumul, in loc ferit de curenti.

Nuca o macinam, apoi o amestecam cu dulceata de capsuni.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Desprindem bucati din aluat de marimea unui mar, intindem fiecare parte de aluat cu facaletul, apoi impartim aluatul in 8 triunghiuri.

La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de dulceata cu nuca, rulam apoi cornuletele de la baza inspre varf si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem folosind functia de coacere cu ventilatie pana se umfla si capata culoare aurie.

Le scoatem pe un platou, le pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata in 3 culori

Postat de sufletista

Inghetata in 3 culori

Mixam frisca impreuna cu zaharul, dupa care adaugam iartul si amestecam cu o paleta. Adaugam zeama de la lamaie si amestecam. Impartim compozitia in 3 boluri in care vom adauga fructele (care...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora in forma de peste

Postat de ctlina

Prajitura bicolora in forma de peste

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2017, 19:28
la 26.03.2017, 19:36
Delicioase langa o
la 26.03.2017, 19:39
Ce frumoase sunt! Si delicioase!
la 26.03.2017, 19:41
Eu imi opresc 1 pentru maine la cafea
la 26.03.2017, 19:44
Ce te rasfeti Valurito.....la pachet dai?

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking