Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de ancutsa in Dulciuri
17 Noi 2016 | 2153 vizualizari
Cornulete cu dulceata si nuca

  Cornulete cu aluat fraged cu cidru de casa si umplute cu dulceata si nuca.

Ingrediente

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml cidru
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • dulceata de prune
  • nuca macinata

Mod de preparare

 

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

 

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

 

Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete.

 Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Postat de Valclaudia

Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni

Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa...

Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

Postat de reisnaor_2006

Cornulete cu nuca si dulceata de prune

       Macinam nuca, se amesteca intr-un bol impreuna cu lingura de apa, zaharul si dulceata de prune. Untul se topeste si se amesteca cu smantana si sarea. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2016, 14:55
la 17.11.2016, 15:07
la 17.11.2016, 15:21
la 17.11.2016, 15:56
buneeee!
la 17.11.2016, 16:10
delicioase!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking