Ingrediente
- 150 g Rama Maestro 70% grasime
- 1 lingura zahar
- 150 ml apa calduta
- 100 ml cidru
- 1 varf lingurita sare
- 1 ou
- faina cat cuprinde
- 1 praf de copt
- Pentru umplutura:
- dulceata de capsuni
- dulceata de prune
- nuca macinata
Mod de preparare
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.
Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete.
Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|