Cornulete cu mere si nuci

Postat de mirela0911 in Dulciuri
23 Oct 2016 | 3064 vizualizari
Cornulete cu mere si nuci

Sunt aromate, delicioase, in ton cu vremea de afara, merg de minune alaturi de o cana cu lapte sau iaurt, le poti lua chiar si la serviciu, ce-ti poti dori mai mult? 

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • 1 ou mare
  • cca 200 ml lapte caldut

Pt. umplutura:

  • mere
  • nuci
  • 2 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • ou pentru uns

Mod de preparare

Blatul: Se pune faina intr-un bol, si se face in mijloc o gropita in care se zdrobeste drojdia, se amesteca cu 1 lgt zahar si se toarna putin laptecaldut.
Se lasa sa dospeasca cateva minute. 
Laptele se incalzeste usor impreuna cu restul de zahar si untul, cat se topeste acesta. Dupa ce s-a activat drojdia, se amesteca totul cu laptele, oul batut si sarea. rastoarna pe masa si se framanta un aluat moale dar nelipicios. Daca este cazul, se mai adauga lapte sau faina.
Se lasa sa dospeasca aproximativ o jumatate de ora.
Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete o parte din ele, altele se taie felii cu grosime de cca 1 deget.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Nucile se curata si se taie bucati mai mici.
Se rupe o bucata din aluat si se intinde pe masa de lucru in forma rotunda, apoi se taie in 4 sau 8 triunghiuri, in functie de cat de mare este aluatul.
Se presara amestecul de zahar cu sortisoara, iar la baza se aseaza cuburile de mere sau cate o felie de mar si bucai de nuci.
Se ruleaza dinspre baza spre varf obtinandu-se cornuletele.
Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se presara deasupra amestec de zahar cu scortisoara.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Untul rece dat pe razatoare se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza un aluat omogen care se infaineaza usor si se da la rece 30 de minute. Crema de branza se prepara usor; se...

Citeste continuarea

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Postat de mitinita

Desert clatite pufoase cu ciocolata

Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2016, 18:11
mmm ce bune sunt!
la 23.10.2016, 18:14
delicioase
la 23.10.2016, 18:19
ce bune sunt
la 23.10.2016, 18:28
bune bune
la 23.10.2016, 18:50

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking