Ingrediente
- 650 g faina
- 200 g unt cu 80% grasime
- 400 g smantana 24% grasime
- 2 galbenusuri
- 1 varf de cutit de sare
- 2 linguri de zahar
- 1 zahar vanilar
- ptr. umplut: 250 g rahat
- ptr. pudrat deasupra 100 g zahar pudra
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea si cu untul, se freaca bine intre maini pana devine foarte sfaramicios. In smantana se dizolva zaharul si zaharul vanilat, apoi se toarna peste faina impreuna cu galbenusurile si se framanta bine. Se acopera cu o folie si se da aluatul la frigider 1-2 ore sau chiar de pe o zi pe alta.
Rahatul se taie in fasii mici cam cat o jumatate de deget, cat sa incapa cate o bucata in fiecare cornulet.
Pe masa infainata intindem aluatul subtire de circa 3-4 mm, se ia un pahar sau o cana si decupam, apoi punem cate o bucata de rahat pe fiecare si impaturam dupa preferinte, eu in doua le-am pliat si le-am lipit marginile cu ajutorul unei furculite.
Se coc circa 20 de minute, numai pana incep sa prinda culoare, nu mai mult.
Dupa ce se scot si se racesc putin, se dau prin zahar pudra. Se pastreaza foarte bine in recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|