Cornulete umplute-bestial de gustoase

Postat de pansy1 in Prajituri
8 Apr 2010 | 43316 vizualizari
Cornulete umplute-bestial de gustoase

Reteta o am tot din caietul de retete al mamei mele.Sunt absolut bestiale cornuletele astea.Pe masura ce trece timpul sunt si mai bune.Dar va asigur ca nu au apuca sa treaxa prea mult timp.

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -3 galbenusuri de ou
  •  -500 g faina cernuta
  • -coaja de la o lamaie
  •  -esenta de vanilie
  • -cam 5 Lg (linguri) de smantana  sau cat inghite aluatul
  • -zahar vanilat
  • -1/4 lg ( lingurita )sare
  • -untura de porc,cam 3 Lg
  • ptr umplutura:
  • -500 g rahat taiat cubulete mici sau
  • -150 g nuca macinata sau mac macinat
  •  -150 g zahar 
  • -50 ml lapte 
  • -1 albus
  • -esente de vanilie si rom ,dupa gust
  • ptr ornat:
  • -200 g zahar praf pentru ornat
  • -3 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.

Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.

Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima  se unge cu untura de porc,in start subtire

Se adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale. Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim. Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza. Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava. Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat. Din cantitatea asta mi-au iesi  3 tavi. Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a  racit se adauga albsul de ou batut spuma. Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute-bestial de gustoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi caramel

Postat de merisor67

Prajitura cu foi caramel

Pentru foi, punem zaharul, intr-un vas cu pereti dubli, la caramelizat. Amestecam frecvent in el sa nu se arda si sa devina amar. Punem si apa la incalzit. Cand zaharul s-a topit, adaugam...

Citeste continuarea

Desert prajitura delicioasa

Postat de RODIMUR

Desert prajitura delicioasa

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2010, 09:15
5 furcu pentru cornulete!fur si eu unul si fug...
la 24.06.2010, 09:21
foarte bune.. eu fur mai multe si plec )
la 27.01.2011, 05:42
La multi ani si la mai multe retete delicioase. Cornuletele arata chiar "bestial" si cred ca sunt o incantare pentru noi privitorii si un deliciu pentru voi.
la 01.03.2011, 09:45
la 21.10.2014, 11:31

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking