Cornulete cu untura

Postat de gaby_d in Prajituri
30 Dec 2011 | 39724 vizualizari
Cornulete cu untura

O portie nu e de-ajuns! :))

Ingrediente

  • 250 gr untura
  • 250 gr smantana
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • aprox 350-400 gr faina
  • (aici depinde de tipul de smantana, de tipul de faina, asa ca adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei, nelipicios)
  • rahat

Mod de preparare

Amestecati cu mana toate ingredientele si framantati un aluat pe catre-l adunati intr-o bila pe care-o acoperiti cu folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi.(aceasta este secretul unui aluat care dupa coacere va avea aspect si consistenta "de exfoliere"; daca-l lasati doar o ora sau..doua veti avea un aluat fraged dar nu asemanator foietajului)

Pe planul de lucru infainat, luati o jumatate din cantitatea de aluat, restul bagati-l inapoi la rece,  si intindeti o foaie, taiati mariginile drepte apoi portionati in patratele.

Preincalziti cuptorul.

In mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat, presand usor (daca nu presati, se desprinde la copt) .

Puneti hartie pentru copt in tava si transferati cornuletele. Le coaceti la foc mediu pana se rumenesc frumos. Eu nu le dau prin zahar, e suficient de dulce rahatul.

Din restul de aluat am format doua bile rotunde pe care le-am aplatizat si-am taiat fasii ca-n foto, apoi am rulat.

Am copt ca si pe primele.

ps.Acum...fiecare isi cunoaste cuptorul. Sa va zic cum le coc eu. Setez cuptorul la aprox 175 grade, pun tava pe treapta din mijloc si las cornuletele pana prind culoare pe talpa apoi le transfer pe treapta superioara marind focul si lasand pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Reteta de cornulete cu rahat colorat

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete cu rahat colorat

Iata modul de preparare pentru Reteta de cornulete cu rahat colorat  Aluat: Intr-un castron am amestecat smantana, untura, zaharul, cele 2 oua si esenta de vanilie. Apoi am cernut faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2011, 15:28
ooooooooooo daaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
la 30.12.2011, 15:29
vreau sa le fac se Sf. Ion! tot cu untura
la 30.12.2011, 15:57
Da' voi de un' aveti untura?
la 30.12.2011, 16:02
Mih, la noi este si-n magazine, cutii de plastic cu 500 gr. Eu am de la prietene care stau la casa si au animale dar zic c-am vazut si-n magazine
la 30.12.2011, 16:06
ce bine arataaaa

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking