Cornulete fragede cu rahat

Postat de bucatarimcudiana in Dulciuri
19 Mar 2012 | 40940 vizualizari
Cornulete fragede cu rahat

Reteta este luata de pe blogosfera culinara, nu stiu exact de unde, dar important este ca sunt extrem de bune.

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 200 gr.untura
  • 550 gr.faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4-5 linguri lapte batut
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:
  • 400 gr.rahat
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Mai intai se pregateste aluatul. Se pregateste un bol sau un castron cam de 3 l in care se pune iaurtul, praful de copt, untura, faina, sarea si se amesteca bine.Aluatul trebuie sa aibe o consistenta mai tare sa nu se lipeasca de maini, daca este necesar se adauga 2 linguri de apa rece. Se lasa aluatul sa se odihneasca putin pana pana taiem rahatul in bucatele mici pentru umplutura.

Aluatul in impartim in 10-12 bucati care se indind cu sucitorul in forme rotunde, eventual se decupeaza cu o farfurie mare de desert pentru a obtine forme egale. Foaia rotunda se imparte in 8 triunghiuri egale, la baza fiecarui triunghi se aseaza o bucatica de rahat si se ruleaza in forma de cornulet. Cornuletele formate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana capata culoare aurie.

Dupa ce cornuletele s-au racit putin se tavalesc prin zahar pudra vanilat. Se servesc foarte bine cu o ceasca de cafea, lapte sau ciocolata calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornulete fragede

Postat de MotanLaOale

Desert cornulete fragede

Se pun 550 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele caldut, drojdia dizolvata cu zaharul vanilat si putin lapte, un praf de sare si se framanta. Se adauga...

Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Postat de oanapl

Desert cornulete fragede cu smantana si unt

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2012, 11:10
super bune!!!
la 19.03.2012, 11:11
buuneee
la 19.03.2012, 11:19
delicioase
la 19.03.2012, 11:32
super bune
la 19.03.2012, 11:35
sunt tare bune

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking