Ingrediente
Ingrediente pentru o tava mare de aragaz
- 250 g untura
- 600 g faina
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie
- 250 g smantana
- esenta de vanilie
- un praf de copt
- gem de prune
- zahar pudra
Mod de preparare
Untura, care a stat a temperatura camerei, se amesteca cu smantana.
Faina se amesteca cu praful de copt si praful de sare. Se adauga coaja de lamaie si smantana amestecata cu untura. Se omogenizeaza pana iese un aluat nelipicios, se adauga si esenta de vanilie.
Se intinde o foaie dreptunghiulara sau cerc si se taie in cate triunghiuri mici sau mari vreti. Eu am folosit gem de pruna. Se pune pe fiecare triunghi, gem si se dau forma cornuletelor.
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu unt si faina, se dau la cuptorul preincalzit inainte, la 180 grade C, cam 20-30 minute.
Cand s-au racit, se pudreaza cu zahar vanilinat.
Usor asa e? Foarte buna reteta aceasta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu untura si gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|