Ingrediente
- -500 gr faina
- -5 linguri untura (120 gr )
- -4 galbenusuri
- -6 linguri smantana (150 gr)
- -2 linguri zahar (optional)
- -1 vraf cutit sare
- -1 lingurita scortisoara macinata
- Pt umplut :
- gem de prune, gem de visine, rahat sau altceva
Mod de preparare
Cernem faina si o punem intr-un bol mai inalt.
Adaugam smantana, untura, ouale , sarea, zaharul si scortisoara si framantam bine . In functie de caliatatea smantanii pe care o folositi si a fainii se poate sa mai ceara faina . Trebuie sa obtineti un aluat pe care sa-l puteti intinde .
Acuma le acoperim si le lasam pana pregatim umplutura si tava .
Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade si tava o tapetam cu hartie.
Intindem aluatul cu sucitorul, trebuie sa-l intindem bine ..dar totusi nu foarte subtire. Taiem patratele , punem in mijloc umplutura si rulam .
Asezam pe tava si continuam pana cand terminam toate .
Dam tava la cuptor si coacem cam 20 minute , se rumenesc putin deasupra si atunci sunt gata .
Le pudram cu zahar cand sunt gata si servim alaturi de ceasca de cafea, de lapte sau ceai sau asa ..pur si simplu
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|