Cornulete fragede cu gem

Postat de RuxyRux in Prajituri
22 Noi 2013 | 40265 vizualizari
Cornulete fragede cu gem

Fragede...dar atat de fragede incat se topesc in gura...iar in combinatie cu gemul de prune si cel de cirese amare...sunt o nebunie delicioasa :)......inspiratia mea a venit de la Bucataresele vesele si dragalase...carora le multumesc tare mult :)

Ingrediente

  • 250 gr faina( plus inca o mana buna)
  • 100 gr unt moale
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 lingurite zahar
  • 10 gr drojdie( uscata)
  • 50 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 75 gr unt( pentru uns aluatul)
  • gem( eu al ales gemul de prune si cel de cirese amare)
  • zahar pudra vanilat pentru tavalit

Mod de preparare

Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :)

Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect reteta). Am lasat la dospit maiaua la loc cald in bucatarie.

Faina am cernut-o intr-un vas mare si am amestecat-o cu restul ingredientelor si apoi cu maiaua. Am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in doua bucati egale. La mine aluatul a cerut mai multa faina decat era prevazut in reteta( probabil difera si tipul fainii asa ca atentie, daca se mai simte nevoia mai adaugati cate putin).

Se topeste untul( cele 75gr). Se lasa la racit.

Fiecare bucata am intins-o subtire intr-un dreptunghi pe o suprafata infainata si apoi am uns-o cu unt topit si am presarat putina faina deasupra.. Rulam cu grija foaia intr-un sul( nu va speriati daca mai curge putin unt pe afara).

Din fiecare sul vom taia bucati aproximativ egale. Mie mi-au iesit 12 bucati.

Punem pe o foaie de copt bucatile si le lasam la loc cald( eu am folosit foaie pergament) pentru 30 de minute la crescut.

Fiecare bucatica de aluat se va intinde pe o suprafata infainata , apoi se va aseza umplutura la un capat si se va rula cu grija astfel incat sa nu curga gemul. La mine asta se intampla mereu de regula, deoarece imi plac cornuletele umplute cu mult gem si nu ma prea pot abtine sa pun mai putin :)...

Cornuletele se coc pana se rumenesc usor, eu le-am pus la 180 de grade pentru fix 20 de minute.

Lasam cornuletele la racit si le tavalim prin zaharul pudra vanilat....ma bucur ca am ales aceasta reteta...sunt grozave :)  Inca o data, multumiri dragelor Bucatarese vesele :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2013, 22:20
ma duc cu gandul la sarbatori bune bune buuuneee
la 22.11.2013, 22:20
la 22.11.2013, 22:20
Ruxyyy,te cred ca se topesc in gura
la 22.11.2013, 22:21
waw, ce bunatate!
la 22.11.2013, 22:22
Dey drag...multumesc si pe mine

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking