Ingrediente
- Aluat:
- 200 g untura(cam 4 linguri)
- 460 g faina
- 2 pliculete praf de copt
- 2 linguri otet
- 9-10 linguri apa
- Umplutura:
- 3 albusuri de ou
- 150 g nuca macinata
- 150 g zahar
- esenta de rom(optional)
- Pentru decor:
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Intr-un vas se pune untura,praful de copt stins cu otet si apa si se freaca cu o lingura pana compozitia devine omogena(va arata ca o maioneza).Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.Framantam aluatul cca 5 minute,pentru ca acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Aluatul nu contine zahar!
Pentru umplutura batem albusurile tare cu un praf de sare.Dupa am batut spuma albusurile adaugam usor zaharul.Batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.Adaugam apoi nuca si esenta de rom si amestecam usor cu o linfura de lemn.
Impartim apoi aluatul in 4 bucati.Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie subtirica.Se formeaza cornuletele,dupa care se coc 30 de minute la cuptorul preincalzit.
Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca!
Dupa ce le-am scos din cuptor le trecem fierbinti prin zaharul pudra vanilat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|