Cornulete in doua culori (de post)

Postat de ionix in Mancaruri de post
7 Dec 2009 | 39514 vizualizari
Cornulete in doua culori (de post)

reteta o am de vreo 15 ani de la matusica mea draga Lili... sunt niste cornulete foarte bune :D din cantitatile date ies FOARTE multe cornulete :D

Ingrediente

Sirop:
  • o cana cu apa
  • 1/2 cana cu zahar
  • mirodenii
Aluatul:
  • prima foaie
  • 200 g ulei
  • 300 g apa minerala
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pliculet de prad de copt sau 1 cubulet de drojdie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • a doua foaie:
  •  la fel ca prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam doua linguri mari cu cacao
Umplutura:
  • 500 g rahat
Decor:
  • nuca de cocos sau zahar

Mod de preparare

 

Prepararea siropului:

Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.

 

Foile:

Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar).

 Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapun. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine.

Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un  cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica.

Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.

Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile,  si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar.

Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.

Se mananca atat calde cat si reci.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

Postat de camelia75

Cuscus cu legume si ciuperci pleurotus

1.Puneti apa la fiert cu o lingurita de sare si curry,apoi cand da in clocot, trageti dupa foc si puneti cuscus-ul. 2.Sarati si piperati ciupercile,apoi puneti-le pe grillul incins uns cu 1...

Citeste continuarea

Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Postat de caroline

Mancare de post - Ardei umpluti cu orez si ciuperci

Ardeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs.  Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2009, 21:04
ce bune arata, m-am chinuit ceva sa deschid reteta ca nu-mi functioneza site-ul mi se tot blocheaza si nu mai reusesc sa il accesez...o pun la favo vreau sa le incerc si eu.
la 07.12.2009, 21:06
si mama mea face, dar ea le pune gem si le pudreaza cu zahar farin! cred ca sunt bune si ale tale, dar eu le prefer fara nuca de cocos
la 07.12.2009, 21:07
Rivka, sa stii ca-s bune... merg si-n zilele de non-post
la 07.12.2009, 21:08
Liana, sotul meu la fel le prefera.... fara nuca de cocos o sa-ncerc sa pun si gem
la 07.12.2009, 21:49

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking