Ingrediente
Sirop:
-
- o cana cu apa
- 1/2 cana cu zahar
- mirodenii
Aluatul:
-
- prima foaie
- 200 g ulei
- 300 g apa minerala
- 4 linguri cu zahar
- 1 pliculet de prad de copt sau 1 cubulet de drojdie
- 2 plicuri zahar vanilat
- faina cat cuprinde
- a doua foaie:
- la fel ca prima foaie doar ca inlocuim zaharul vanilat cu esenta de rom si adaugam doua linguri mari cu cacao
Umplutura:
Decor:
Mod de preparare
Prepararea siropului:
Se fierb toate ingredientele iar apoi siropul rezultat se da la racit.
Foile:
Ingredientele se amesteca in ordinea scrisa doar ca praful de copt se stinge in zeama de lamaie (daca se foloseste drojdie aceasta se dizolva in putina apa calduta cu un pic de zahar).
Se fac foi mititele rotunde (cea cu cacao mai mica decat cea simpla) si se suprapun. Dupa ce se suprapun se mai intind un pic pentru a se aplatiza bine.
Se taie triunghiuri pe care se aseaza cate un cubulet de rahat, se intorc pe partea cu foaia alba si se ruleaza dinspre partea mare catre cea mica.
Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava si se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, la foc mediu.
Imediat cum luati cornuletele din cuptor se dau fierbinti prin siropul rece, se insiropeaza un pic pe toate partile, si apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau zahar.
Aceste cornulete se pot servi si simple, fara a fi insiropate si apoi date prin nuca de cocos.
Se mananca atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete in doua culori (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|