Ingrediente
- 1 cana ulei
- 1 1/2 cana bors
- 1/2 pachetel drojdie
- un praf de sare
- 1 lingura de zahar
- faina cat cuprinde
- rahat din comert
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.
Incalzim usor borsul, il punem peste drojdia dizolvata.
Adaugam o cana de ulei,apoi faina cat cuprinde.
Va rezulta un aluat foarte gras,care se modeleaza extrem de usor.
Lasam aluatul la crescut cca 15-20min (intre timp avem grija sa preincalzim cuptorul), apoi rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis pe care o intindem pe masa de lucru infainata, o impartim in 8 cu ajutorul unui pinten.
La baza fiecarei bucati rezultate asezam o bucata de rahat, rulam cornuletele si le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam tava la copt pana se rumenesc cornuletele (temperatura moderata, cca 15 min.)
Punem intr-o punga rezistenta cca 200 gr. zahar pudra,scoatem cornuletele fierbinti din tava,le trecem prin punga cu zahar, apoi le asezam pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|