Cornulete pufoase cu cicocolata

Postat de eumimi in Prajituri
21 Oct 2016 | 4775 vizualizari
Cornulete pufoase cu cicocolata

Extem de gustoase sunt aceste cornulete, neaparat cu ciocolata :) Reteta si aici  - http://noiinbucatarie.ro/cornulete-pufoase-cu-ciocolata/

Ingrediente

  • Ingrediente:
    • 2 oua+ 1 galbenus pentru uns
    • 200 ml lapte
    • 100 g margarina Unirea
    • 130 g zahar
    • 50 g drojdie proaspata
    • 700 g faina
    • coaja rasa de lamaie
    • susan

Mod de preparare

Mai intai se topeste  margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si coaja de lamaie si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 30 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Se intind foi subtiri, se taie si se pune finetti. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele. Eu am presarat susan doar la o tava, la restul nu le-am mai pus.

Se dau la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Dar, se fac destul de repede.

Mie mi-au iesit 3 tavi de cornulete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase cu cicocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti spritati

Postat de mirela0911

Biscuiti spritati

Pentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat. Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura,...

Citeste continuarea

Placinta cu iaurt si merisoare

Postat de mirela0911

Placinta cu iaurt si merisoare

Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora. In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2016, 09:14
Imi plac
la 21.10.2016, 09:26
bune bune
la 21.10.2016, 09:37
Vreau si eu LA cafea
la 21.10.2016, 09:56
Pe gustul meu!
la 21.10.2016, 10:02
Pufoase si gustoase !

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking