Cornulete pufoase umplute cu rahat

Postat de maria_ilie in Dulciuri
13 Feb 2017 | 18064 vizualizari
Cornulete pufoase umplute cu rahat

Reteta copilariei mele, nu este pretentioasa deloc si cornuletele se mentin proaspete si pufoase timp de mai multe zile.

Ingrediente

  • 700 gr. faina (+ faina pentru tapetat blatul de lucru cand intindem aluatul);
  • 250 gr. untura (putem folosi si unt insa untura face aluatul mai fraged);
  • 250 ml. lapte;
  • 25 gr. drojdie proaspata (sau 10 gr. drojdie uscata);
  • 1 lingura de zahar;
  • 1 praf de sare;
  • 2 oua;
  • 300 gr. rahat;
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in imagine.

Apoi intindem o foaie subtire si am folosit un capac pentru a da forma rotunda si a portiona mai usor fasiile pentru cornulete (pe fiecare fasie adaugam cate o bucata de rahat si rulam).

Cornuletele rezultate le asezam intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute, la foc iute, dupa care lasam focul mai mic, pana cand se rumenesc uniform.

Se scot din cuptor si se tavalesc, cat sunt inca fierbinti, prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu gutui

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu gutui

Umplutura: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata,...

Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu ciocolata alba si cocos

Intr-un castron punem faina,oul si lapte cat cuprinde,adaugam uleiul si esenta si zaharul vanilat. Preparam clatitele intr-o tigaie ceramica,le prajim pe ambele parti si le scoatem pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2017, 19:24
la 13.02.2017, 20:20
bune!
la 13.02.2017, 20:39
Tare mult îmi plac !
la 13.02.2017, 20:45
Nu prea sunt eu fana rahat, dar cornuletele le ador!
la 14.02.2017, 09:08

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking