Cornulete vanilate cu nuca si rahat

Postat de claudiaO in Prajituri
7 Apr 2014 | 3823 vizualizari
Cornulete vanilate cu nuca si rahat

Daca tot nu ne-a lasat vremea de afara sa iesim in parc, m-am gandit sa framant niste cornulete, ca tot avea lumea pofta de dulce...

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 1 galbenus de ou
  • 300gr untura de porc
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite de otet
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie+ coaja de lamaine+un praf de scortisoara macinata
  • 100 gr zahar pudra + 200 de tavali1 cana cu apa minerala

Mod de preparare

Punem faina intr-un lighenas si facem o gropita in mijloc. Adaugam untura frecata de dinainte cu galbenusul, zaharul si mirodeniile si incepem sa framantam. Punem apa atat cat sa obtinem un aluat fraged. Impachetam aluatul obtinut in folie si dam la frigider pentru cca 1 ora. In timpul asta taiem rahatul bucatele si incalzim cuptorul.

Luam cate o bucatica din aluat, punem la mijloc rahat si modelam cornuletele. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 minute. Le tavalim calde prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete vanilate cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura din albusuri

Postat de mirela0911

Desert prajitura din albusuri

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Se pune esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca cu o spatula. Se adauga...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de gurita_ta2005

Savarine

Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se  pune peste faina. Se adauga ouale,uleiul si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 13:01
bune!
la 07.04.2014, 13:21
la 07.04.2014, 13:21
imi plac, sunt tare bune !
la 07.04.2014, 13:29
la 07.04.2014, 13:45

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking