Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina in Prajituri
15 Feb 2014 | 7885 vizualizari
Tarta cu struguri si crema de vanilie

La inceputul lunii noiembrie, vita-de-vie din gradina proprie inca avea rod. Si cum acesta era in cantitate destul de mare, m-am gandit sa incerc sa congelez boabele, chiar de nu eram sigura de reusita. Va spun ca se pastreaza foarte bine la congelator, iar la decongelare boabele de struguri par a fi proaspat culese. **** Azi am folosit o parte din ele la prepararea unei delicioase tarte cu crema de vanilie. *** Pentru aluat m-am inspirat de la Ligia , careia-i multumesc! :-* http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-zmeura-si-crema-de-mascarpone-51678.html

Ingrediente

  • Aluat : ( pentru doua foi de tarta )
  • 250 ml apa rece
  • 4 linguri de ulei
  • faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • 200 g untura ( sau unt )
  • 7 linguri de faina
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 2 galbenusuri,
  • 200 g zahar,
  • 3 linguri cu faina,
  • extract de vanilie,
  • 250 g unt 80 % grasime
  • 300 g boabe de struguri.

Mod de preparare

Aluatul: Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu 7 linguri de faina.  Rulam aluatul si-l punem la frigider 30 de minute sa se intareasca, apoi il scoatem si  intindem doua foi rotunde pe care le asezam  in tava de tarta . Intepam aluatul cu furculita, pentru ca acesta sa nu se umfle mult la coacere. Dam la cuptor pentru cca 30-40 minute, la foc mic.  Se obtine un blat crocant, sfaramicios .

Crema: Punem la fiert 500 ml lapte cu 100 g zahar. Separat, amestecam cele doua galbenusuri cu 100 g zahar, 3 linguri rase de faina, extract de vanilie  si restul de lapte.  Turnam amestecul in laptele fiert, apoi  amestecam in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  Lasam crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul adus la temperatura camerei  se bate spuma si se amesteca cu crema de vanilie racita. La final adaugam si boabele de struguri si mixam pentru omogenizare. Eu am folosit struguri cu bob mic, astfel ca nu toate boabele s-au spart la mixare, majoritatea ramanand intregi si facand ca tarta sa fie si mai gustoasa.

Cand aluatul este copt, il scoatem din tava si-l lasam la racit pe un platou, apoi il umplem cu crema de vanilie si struguri. Decoram dupa preferinte . 

Taiem tarta si o servim  abia dupa ce o tinem cca o ora la frigider. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu struguri

Postat de licurici_lra

Tarta cu struguri

1.             Pentru blat, se separa ouale. 2.             Galbenusurile...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Postat de Adrian2016

Tarta cu fructe si crema de vanilie

      Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2014, 19:27
nu plec de aici fara o portie mica, sa stii1
la 15.02.2014, 19:27
Wowwww!! ce bine arata si sunt sigura ca este la fel de buna precum si arata
la 15.02.2014, 19:30
Claudia, cu mare placere
la 15.02.2014, 19:30
Da, Babi! Este atat de racoritor
la 15.02.2014, 19:32
Si cel mai important este ca nu e expirata ))

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking