Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

Postat de ela in Prajituri
24 Apr 2013 | 6934 vizualizari
Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

aveam in congelator o punga de fructe de padure care trebuia folosita.....a iesit o tarta dulce-acrisoara delicioasa....la decoratul cu frisca am cam ratat pentru ca nu am mai avut timp si am pus frisca din tub si nu a iesit prea grozav,trebuia sa folosesc frisca lichida batuta,dar eram deja in criza de timp..v-am lasat si niste flori la final,ca se asorteaza cu tarta :))

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 130 gr unt moale
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 plic razatura de lamaie de la dr Oetker sau coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 1 fiola esenta de vanilie dr Oetker
  • DECOR:
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 300 ml apa (sau zeama de la fructele scurse)
  • 2-4 linguri zahar (depinde cat de dulce preferam gelatina)
  • 350-500 gr fructe de padure congelate
  • frisca
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il intindem intr-o forma rezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si intepam aluatul cu o furculta din loc in loc si dam la cuptorul preincalzit 25 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, preparam crema: punem la fiert laptele. Separat, intr-un castron frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam faina si turnam treptat laptele caldut si esenta de vanilie, amestecand intr-una cu un tel. Punem compozitia pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand din cand in cand cu telul pentru a nu se face cocoloase si sa nu se prinda de cratita. Lasam putin la racit apoi turnam peste tarta.

Preparam gelatina: punem intr-o craticioara gelatina praf, zaharul, adaugam putina apa sau zeama de la fructe (de preferat) si amestecam bine cu un tel, apoi turnam restul de lichid si punem pe foc, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba si oprim inainte sa dea in clocot. Lasam sa se racoreasca.

Fructele le putem pune peste crema pe toata suprafata si apoi putem pune gelatina, sau le punem in centru dupa ce am turnat gelatina si le pudram cu mult zahar pudra.

Ornam cu frisca dupa plac si lasam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Retete similare

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu crema de lamaie si fructe de padure

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

Postat de RuxyRux

Tarta cu ciocolata, frisca si fructe de padure

Tarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 03:01
Minunat , super bine arata , iar florile sunt superbe
la 24.04.2013, 06:48
minunata!!!
la 24.04.2013, 07:55
Grozava!
la 24.04.2013, 07:58
super!
la 24.04.2013, 08:24
frumos arata

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking