Tarta cu struguri

Postat de licurici_lra in Dulciuri
5 Noi 2016 | 1066 vizualizari
Tarta cu struguri

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri de zahar;
  • 4 linguri de faina;
  • un praf de sare;
  • 2 pliculete zahar vanilinat;
  • o lingurita esenta naturala "Lamaie Siciliana" Dr.Oetker
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte;
  • o cana cu zahar;
  • o jumatate de cana faina;
  • un pliculet zahar vanilinat;
  • 2 lingurite esenta naturala "Vanilie de Madagascar" Dr.Oetker;
  • 100g unt.
  • Struguri;
  •  Tort-Gelee transparent Dr.Oetker.

Mod de preparare

1.             Pentru blat, se separa ouale.

2.             Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

3.             Albusurile se bat spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si esenta de lamaie.

4.             Spuma de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, apoi se adauga faina, treptat.

5.             Intr-o tava mica (23x23cm), se pune foaie de copt, se intinde compozitia si se baga la cuptor, in jur de 20 min.

6.             Pentru crema, se pune laptele la fiert cu faina, zaharul si esenta, amestecand continuu, cateva minute, pana se ingroasa crema.

7.             Se ia crema dupa foc si se adauga untul, taiat in cubulete, putin cate putin, amestecand bine dupa fiecare cubulet.

8.             Crema se intinde peste blat cat este fierbinte, apoi se pun boabe de struguri.

9.             Se pregateste Tort-Gelee-il conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se pune pe deasupra.

10.          Se baga la frigider, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Tarta cu fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Postat de Adrian2016

Tarta cu fructe si crema de vanilie

      Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.11.2016, 20:30
Ioi Licurici,acum mor de pofta
la 05.11.2016, 20:33
Ce fain ai decorat-o!
la 05.11.2016, 20:41
Ce frumoasa este !
la 05.11.2016, 20:47
Si delicioasa si frumoasa!
la 05.11.2016, 20:48
frumoasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking