Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
16 Sep 2024 | 499 vizualizari
Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Aluaturile de casa in combinatie cu branza sarata sunt preferatele mele. Gustoase, satioase, merg de minune langa un pahar de sana sau puse la pachet. Pentru aceste Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, branzeturi, susan.

Ingrediente

  • Ingrediente Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica
  • 600 gr faina de grau
  • 250 - 280 ml lapte
  • 2 oua
  • un praf sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata + 1 lg zahar
  • putin ulei de floarea soarelui
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 250 gr branza sarata de oi
  • 2 oua de gaina
  • in plus:
  • 1 ou pt uns
  • susan

Mod de preparare

Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica:

Pune drojdia, zaharul si putin lapte intr-un castronel si lasa pana se umfla maiaua.

Pregateste un castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare si fa un locas in mijlocul fainii. Adauga drojdia, ouale, laptele. 

Incepe sa framanti manual sau cu ajutorul unui robot pana obtii un aluat dens, omogen. In functie de tipul fainii, este posibil sa mai fie nevoie de putin de lichid sau nu. Aluatul trebuie sa fie omogen si maleabil. La final, framanta aluatul cu mana, adaugand 1-2 lg de ulei de floarea soarelui. Acopera vasul si lasa aluatul la dospit.

Intre timp, pune branzeturile intr-un castron si amesteca-le, apoi incorporeaza 2 oua. Daca ti se pare prea moale compozitia, poti adauga 1-2 lg de gris. Daca este prea inchegata compozitia, poti adauga inca 1 ou. Important este sa iasa legata.

Dupa ce a dospit aluatul, scoate-l pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si imparte-l in doua. Intinde fiecare parte in forma de cerc si taie-l in 8 triunghiuri cat de cat egale. 

Asaza cate un lingura de umplutura si ruleaza fiecare triunghi in forma dorita.

Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie si acopera-le cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le la temperatura camerei aproxim 15-20 minute.

Unge-le apoi cu ou batut, presara seminte de susan.

Coace cornurile in cuptorul preincalzit, la 190 grade C, timp de 20 minute sau pana cand sunt rumenite frumos.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu prosopul de bucatarie. Dupa ce s-au racit putin, transfera-le pe un gratar de bucatarie.

Sunt pufoase, sarate si tin de foame. :))

Incearca si reteta de Cornuri de brutar, foarte pufoase si bune sau varianta dulce de Cornuri cu gem.

Iti recomandam si reteta de Cornuri cu branza si cascaval.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Postat de gurita_ta2005

Cartofi noi cu ceapa verde si praz

Cartofii se spala foarte bine,si se pun la fiert in apa cu sare cu tot cu coaja. Se lasa sa fiarba cam 15 minute,se scurg bine de apa si se scot intr-un castron. Intr-o tigaie mai adanca...

Citeste continuarea

Mille-feuille de legume

Postat de Lia1

Mille-feuille de legume

Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte. 1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete. 2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2024, 18:17
la 17.09.2024, 15:33
Delicioase!
la 17.09.2024, 20:31
Ce bine arata! Sa nu mai spun ce grozave sunt de luat la pachet!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking