Cornuri cu ciocolata

Postat de Irina in Dulciuri
20 Feb 2015 | 8423 vizualizari
Cornuri cu ciocolata

Tot vazand pufoseniile voastre, uite ca m-ati starnit si pe mine, asa ca am pus mana sa-mi fac. Nu stiu de ce am asteptat atata vreme, caci sunt atat de usor de facut: framanti un aluat si pregatesti o umplutura. Si miroase asa de bine in casa a copt! M-am inspirat din reteta Diei, pentru ca ale ei cornuri mi-au defilat obraznic prin fata ochilor acum vreo doua zile. Eu am adaugat lapte in loc de apa, in rest reteta e aceeasi. Mi-am promis ca voi face mai des, mai ales ca-s numai bune de pus la pachet copiilor, sau pentru o masa de seara mai usoara, cu o cana de lapte alaturi. Va poftesc si pe voi sa le incercati, dar cu masura, caci ne pufosim precum ele, cornurile! :))

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cu unt
  • 300 ml lapte
  • ciocolata Nutella pentru umplutura
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri

Mod de preparare

Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul robotului. 

Am lasat aluatul sa creasca. Dupa ce a dospit bine, l-am rupt in doua bucati, din care am intins cate o foaie, pe care am taiat-o apoi in opt. Daca vreti cornuri mai mari, taiati aluatul in sase, de exemplu, sau in mai multe bucati daca vreti sa faceti cornuri mai mici. 

Am uns fiecare triunghi format cu crema de ciocolata, lasand marginile libere, dupa care am rulat aluatul incepand cu partea mai lata, spre varf.

Am asezat cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou. 

Am pregatit cornuri si cu crema de branza dulce, cu stafide, exact la fel, doar ca peste galbenusul cu care le-am uns am presarat si zahar brun. 

Dupa ce le-am mai lasat putin la odihnit, am pus cornurile la cuptor, care deja era incins la 200 grade, pret de 30 minute. 

Nu va mai povestesc ce miros imbietor ne-a invaluit casa cand au inceput sa se coaca. 

Le-am lasat la racit, dar nu au rezistat prea mult...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Postat de lucy2002

Desert cornuri cu rahat si ciocolata

Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2015, 10:27
yum,yum
la 20.02.2015, 10:32
ce bine arata !!!
la 20.02.2015, 10:35
prea bune
la 20.02.2015, 10:36
delicioase!
la 20.02.2015, 10:45
iar vii cu cornurile astea )))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking