Ingrediente
- 1 kg de faina
- 5 oua
- 2 lg de zahar
- 25 gr de drojdie proaspata
- 12 lg de ulei
- 300 gr de lapte
- un praf de sare
- dulceata de prune
- 150 gr nuca macinata
Mod de preparare
Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul.
Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune.
Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preincalzit la 200 gr pana se rumenesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|