Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

Postat de reisnaor_2006 in Dulciuri
7 Mar 2016 | 7425 vizualizari
Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

O reteta usoara pe care si politistul Godina o poate prepara fara prea multe batai de cap.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • 100 gr nuca macinata
  • dulceata de prune

Mod de preparare

       Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
       Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
       Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat.Umplutura am facut-o astfel: nuca se amesteca cu cateva linguri  de dulceata de prune sa fie o umplutura mai consistenta nu lichida.Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.

        Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Cozonac pufos cu mac

Postat de reisnaor_2006

Cozonac pufos cu mac

       Intr-un castron am amestecat apa calda cu o lingurita de zahar si drojdiuta. Turnam intr-un bol laptele,1 ou,150 gr zahar, praful de sare,coaja rasa de...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.03.2016, 13:25
ce bune sunt si frumoase
la 07.03.2016, 13:47
Faine tare!
la 07.03.2016, 13:49
multumesc
la 07.03.2016, 13:50
S-o dat drumul la robinetul godineasa.....
la 07.03.2016, 13:51
Cleme))))))

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking