Ingrediente
- 500 gr faina
- 250 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata
- 4 linguri miere
- 25 gr unt sau margarina
- 1 ou pentru uns
- 1 praf de sare
- 100 gr nuca macinata
- dulceata de prune
Mod de preparare
Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat.Umplutura am facut-o astfel: nuca se amesteca cu cateva linguri de dulceata de prune sa fie o umplutura mai consistenta nu lichida.Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora.
Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Le ungem cu putina miere. Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|